Keresés

GY.I.K.

A hirdetésben két év tapasztalatot várnak el az adott területen. Tapasztalat nélkül jelentkezhetek-e erre a pozícióra?

A megbízóink által megszabott kritériumoktól nem térhetünk el, de a pozíciók gyorsan cserélődnek, ezért érdemes elküldeni az életrajzot, mert lehet, hogy hamarosan egy hasonló, junioroknak szóló feladat jelenik meg nálunk, ahol nem várnak el tapasztalatot. Alapszabály: nyilvánvalóan csak annak tudunk lehetőséget kínálni, aki felveszi velünk a kapcsolatot.


Gyesről jönnék vissza, nem lesz-e hátrány a két gyerek?

Nem. Ha valaki nem tud megoldani egy feladatot, akkor gyerek nélkül sem tudja. A gyerekes anyukák, pláne a többgyerekesek, annyi többlettel rendelkeznek, hogy komoly logisztikai feladatok megoldásában gyakorolták magukat.


Végzős vagyok az egyetemen/főiskolán. Mikor érdemes beadnom az életrajzomat a Goodwill Pharma Consultinghoz?

A legjobb április-májusban. A többkörös interjúk legalább két hónapot igénybe vesznek, így a végzésre pont a finisbe lehet jutni. A munkát nem kell feltétlenül elkezdeni azonnal, meg lehet állapodni egy későbbi kezdésről, így a vizsgák utáni pihenésről sem kell lemondani.


Van gyógyszeripari tapasztalatom, de a gyógyszeriparon belül más területen szeretnék dolgozni, mint eddig. Tudnak-e segíteni?

Milyen jellegű a tapasztalata, milyen készségei vannak, esetleg alkalmas-e vezetői szerepre, a megpályázott pozíció sajátosságaival mennyire van tisztában? Ennek függvényében tudunk majd megoldást ajánlani.


Az egyetemi évek alatt dolgoztam. Van ennek jelentősége?

Igen, van. Minden munka adhat olyan tapasztalatot, melyet később hasznosítani lehet.


Milyen nyelvtudásra van szükségem, ha gyógyszeriparban szeretnék dolgozni?

Angol nyelvtudásra. A különböző pozíciókhoz, különböző szintű nyelvtudásra van szükség, de nagyon megkönnyíti az elhelyezkedést, ha valaki legalább középfokon beszél angolul.


Beszélek angolul, de nincs nyelvvizsgám. Ez gátja az elhelyezkedésnek?

Nem. Az olyan pozícióknál, ahol angol nyelvet kell használni, az állásinterjúk részben angolul zajlanak. Itt kiderül, hogy a jelölt valóban beszéli-e a nyelvet. Egyes speciális eseteket kivéve nem számít, hogy a nyelvtudásáról van-e papírja vagy nincs.


Külföldön dolgozok/kutatok és szeretnék hazaköltözni. Tudnak-e segíteni?

Igen. Érdemes már akkor egy önéletrajzot elküldeni, amikor felmerül a hazautazás gondolata. A megfelelő munkahely megtaláláshoz azonban egy beszélgetésre lenne szükség, hogy megismerjük a jelöltet, illetve ismertessük az itthoni lehetőségeket. A beszélgetés Skype segítségével is megoldható.